Top Alti Apartments, Rethymno, Kreta, Grekland
Search
× Search


 
Top Alti Apartments, Rethymno, Kreta, Grekland


Top Alti Apartments, Rethymno, Kreta, Grekland

Objekt nr: GN02001

Land: Grekland
Område: Kreta

Ort: Rethymno
Typ av fastighet:
  • Lägenhet,

Pris: 134 000 €
Antal sovrum:
  • 1,
  • 2,


Rethymno Apartments -  Lyxiga nybyggda lägenheter

Rethymno Apartments är ett bostadshus bestående av 5 rymliga lägenheter med privat parkering. Det ligger vid stadens gräns och erbjuder ett lugnt område, vilket gör dem till en perfekt plats för en familj. Den naturliga miljön i kombination med trädgården gör den här platsen unik i staden Rethymno. 

Lägenheterna ligger med 10 min promenad till centrum av Rethymno stad. Det ligger i den trevliga lugna stadsdelen Mastabas, på norra sidan av Rethymnon, idealisk för att utforska staden till fots. Det är mycket nära till all service i staden, sjukhuset, sociala tjänster, affärer, kaféer etc.

Lägenheterna är nybyggda och har sovrum, badrum, kök, rymlig matsal och vardagsrum. De är luftiga, soliga och med utsikt. I priset ingår en parkeringsplats och ett förråd i källaren.

GN02001 Top Alti Apartments, Rethymno, Kreta, Grekland
Bottenvåning (I1): 2 sov, 1 bad, yta 73,1 kvm, pris 230 000 €
1: a vån (A1): 2 sov, 1 bad, 1 WC, yta 96,8 kvm, pris 330 000 €
2: a vån (B1): 3 sov, 2 bad, yta 104,14 kvm, pris 380 000 €
2:a vån (B2): 1 sov, 1 bad, 1 wc, yta 54,8 kvm, pris 165 000 €
3:e våningen (C1): 2 sov, 1 bad, yta 82,2 kvm, pris 285 000 €
Ingår parkering och förråd.
Tillträde: våren 2023.

Rethymnon
Det finns många vackra städer att besöka på Kreta och en av de mest populära är Rethymnon som ligger mittemellan den större staden Heraklion och den kända charterorten Chania. I Rethymnon bor du nämligen i en livlig grekisk stad med massor av aktiviteter även utanför turistsäsongen.

På kvällarna är det underbart att traska runt bland de vindlande gränderna i gamla stan. Den gamla stan är en av de bäst bevarade på ön. Förutom att man kan beundra arkitekturen som har influerats av så väl venetianer som turkar och förstås greker, så kan man även iaktta det grekiska vardagslivet. Många av invånarna bor just här i gamla stan och flyttar ofta ut i de trånga gränderna på kvällarna för att umgås, sy eller dricka kaffe. I gamla stan finns förstås också en rad mysiga tavernor, affärer och caféer att besöka. I gamla stan ligger också en av Rethymnons mest fotograferade sevärdheter, Rimondi-fontänen med tre vattensprutande lejonhuvuden, förr i tiden var det här invånarnas vattenkälla.

Rethymnon är inte bara en genuin, levande grekisk kuststad med butiker, sevärdheter och restauranger utan har även en fantastisk sandstrand att njuta av. Stranden börjar mitt inne i Rethymnon och sträcker sig sedan 12 kilometer österut (stranden byter namn några gånger på vägen). Utmed den långa sandstranden ligger både hotell och restauranger. Stranden är bred och mycket välskött. Vill man aktivera sig på stranden finns här gott om möjligheter att sysselsätta sig med vattensporter av olika slag.

I Rethymnon är det aldrig svårt att hitta en bra restaurang när du ska äta lunch eller middag. När du ligger på stranden är det mycket enkelt att gå till någon av de många restaurangerna som ligger längs strandpromenaden. Det finns många bra restauranger men de är anpassade för turister och priserna är därefter. Om du går några kvarter bortom strandpromenaden så hittar du lägre priser och lite bättre mat.

Varje torsdag-morgon är det marknad i Rethymnon. Den håller till på den stora parkeringen vid stadsparken mellan 08 och 14. Här kan du köpa grönsaker, frukt och andra lokala produkter. För ett bra urval av butiker för kläder och skor så leta upp Arkadiou-gatan där du hittar både grekiska och internationella butiker. Hela centrum, och framför allt gamla stan, myllrar av butiker och det är svårt att gå omkring här utan att köpa något.

Rethymnons lilla fiskehamn är som en teaterkuliss från en Medelhavsopera, både till form och utseende. Den har bevarat sin charm och skönhet alltsedan den anlades av venetianarna på 1200-talet. Åldriga husfasader speglar sig i hamnbassängens lugna vatten där färggranna fiskebåtar vilar sida vid sida.

Längs hamnkajen trängs café- och restaurangbord med fisknät och korgar. Restaurangutbudet är stort och variationsrikt i Rethymnon – här finner du allt från små tavernor till italienska, mexikanska och kinesiska restauranger. Ett par kvarter upp i gamla stans gränder hittar du barer och nattklubbar som öser på till långt fram på småtimmarna.

Det finns mycket att göra i Rethymno stad, men allra bäst är kanske bara att strosa runt i den gamla delen, handla lokala produkter, ta en kall frappucino, spana in venetianska gränder och mingla med trevliga greker. När det börjar bli kväll så förvandlas den gamla stadsdelen till ett livligt ställe fullt med mysiga barer och restauranger.

Som nämnt ovan är gamla stan i Rethymnon en mysig liten pärla i sig själv där det nästan alltid är liv och rörelse. Här kan du shoppa, både i lokala butiker och internationella butiker. Vart du än går ser du små caféer, barer och restauranger. Mittemellan ligger smala gränder dekorerade med blommor och byggnader i venetiansk stil.

När du vandrar omkring i Rethymnons gamla del och hamnen är det lätt att missta sig för Venedig eller någon annan venetiansk stad. Visserligen finns det inga kanaler här, men hamnen och byggnaderna är i klassisk venetiansk stil.

 Kontakta oss

Skriv ut sidan

Dela detta objekt

Antal visningar:3102

Kontakta oss

x
Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.
AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest