Välkommen till Utland Invest > Grekland > INFORMATION > Golf
Search
× Search
den 13 juni 2024

Golf på Kreta

Finns det golfbanor på Kreta?
Ja, faktiskt! Men inte lika många som i andra Medelhavsländer. Anledningen till att det inte finns så många golfbanor i Grekland har naturliga orsaker. Greklands landskap består mestadels av berg, några större arealer med platta ytor finns inte, och om det finns används marken till att odla på. Kulturen saknas också, det finns inga kända grekiska golfspelare som kan få andra att börja spela.

På Kreta finns två golfbanor varav den ena är privat och endast för hotellets gäster.
De två golfbanorna är:
Crete Golf Club
Porto Elounda Golf Club

Crete Golf Club är både den populäraste och bästa golfklubben i Kreta. Det är en 18-hålsbanan och är också den första riktiga mästerskapsbanan i hela Grekland. Designern Bob Hunt har lyckats förvandla detta karga landskap till något alldeles oförglömligt. Banan ligger utanför turistbyn Hersonissos och två och en halv mil från Heraklion.

Elounda Golf Club är en 9-hålsbanan par 3 och är en privat klubb, som endast får användas av hotellets gäster. Elounda S.A. Hotels & Resortsär en fem-stjärnig resort som erbjuder all bekvämlighet inklusive en 9-håls golfbana.

Crete Golf Club
Den första riktiga mästerskapsbanan i Grekland öppnade i juli 2003. Banan är lång och ganska svår, men samtidigt anpassad så att alla ska kunna klara den. Varje hål har fyra olika tees, vilket betyder att den erfarna golfaren kan välja en svårare position och nybörjaren en lättare, närmare hålet.

Crete Golf Club ligger ca sex kilometer sydväst om Hersonissos och är smakfullt designad för att smälta in i den karga kretensiska naturen. Golfbanan ligger ett par kilometer upp mot bergen. Den bildar verkligen en grön oas i den annars ganska karga omgivningen och utsikten över dalgångar åt ena hållet och havet åt det andra är mäktig.

Crete Golf Club är en mästerskapsbana, den enda 18-håls golfbanan på ön Kreta och en av de mest imponerande banorna vid Medelhavet. En unik utmaning och en trevlig upplevelse för både golfspelare och besökare året runt.
Crete Golf Club är en fantastisk nyhet till det rika utbudet av golfbanor i Europa, och det finns inget tvivel om att den kommer till att bli rangerad som en av de finaste banorna runt medelhavet.

Golfbanan har byggts enligt internationell PGA standard av arkitekten Bob Hunt, medlem av engelska PGA. Varje hål har byggts separat och i harmoni med det omgivande landskapet vilket ger panoramautsikt över både bergen på Kreta och Egeiska havet.

Crete Golf Club har berg-layout, är minutiöst underhållen och är en idealisk plats för internationella turneringar. Standarden på servicen på Crete Golf Club är föredömlig och tillför kvalité till vad som redan är en speciell upplevelse.

Klimatet i området är mycket milt året runt: Höjden ger en ljus, sval bris under högsommaren, vilket gör spelet väldigt trevlig. På vintern är det väldigt lite nederbörd och den genomsnittliga temperaturen är mellan 15 - 20°C som sällan går under 10°C under de kallaste dagarna.


Avstånd till:
Hersonissos 7 km
Agios Nikolaos 45 km
Balí 75 km
Heraklions flygplats 24 km.

Fakta 
Adress: Hersonissos, P.O Box 106, 70014 Crete
Bankaraktär: Park
Längd: 5 831 m
Längd gul tee: 5484 m
Längd röd tee: 4407 m
Handicapgräns: 36/36   28/36 ??
Banarkitekt: Bob Hunt
Öppningsår: 2003
Antal hål: 18
Par: 71
Svårighetsgrad: Medel
Adress: The Crete Golf Club, 70014 Hersonissos, Greece
Hemsida: www.crete-golf.com/ 

Porto Elounda Golf Club
En 9-håls, par 3 golfbana på Hotel Porto Elounda Mare är den idealiska platsen för en avkopplande och njutbar golfrunda då du bor på ett av Kretas bästa hotell. Hotellgästerna kan också njuta av rabatterade priser på Kretas mästerskapsbana som ligger bara en kort resa bort. Även om det är en 9-håls bana så har den 18 utslagsplatser vilket gör det till en spännande test av ditt närspel.

Fakta
Adress: Porto Elounda de Luxe Resort, Elunda, Crete 72053, Grekland
Antal hål: 9 hål, par 3
Golfklubb restriktioner bara till hotellgäster
Handikapp nödvändigt ja
Handikapp (män) 54
Handikapp (kvinnor) 54
Par: 54
Längd gul tee:1973 m
Längd röd tee: 1973 m

Hemsida: www.portoelounda.com
Hemsida: www.eloundamare.gr

Porto Elounda Golf & Spa Resort
Hotellet anses vara ett av Greklands mest eleganta och här finns allt från golfbana till en stor pool vid egen hotellstrand. Hotellet ligger på stranden i Elounda, cirka 70 km från flygplatsen i Heraklion. Avstånd till: Elounda - 2 km, Agios Nikolaos - 7 km.

Det första som fångar din uppmärksamhet på väg till Elounda - en pittoresk utsikt över viken av Mirabello. Detta är - en oas av komfort och diskret lyx.

Om hotellet
Porto Elounda De Luxe Resort. Ett av Greklands mest eleganta hotell. Stort och härligt receptionsområde. Stor pool vid stranden, separat barnpool samt gratis solstolar. Lekplats. Restaurang som ofta har speciella temakvällar, bar, gym, uppvärmd inomhuspool samt ett mycket vackert spa som erbjuder en mängd behandlingar. Privat hotellstrand med solstolar, parasoller, strandbar och restaurang. Room service dygnet runt.

Flera sportaktiviteter som till exempel en 9-håls (par 3) golfbana och olika typer av vattensporter på stranden samt tennisbana. Gratis bordtennis. Segelbåts- och golflektioner mot avgift. Biljard, frisör och flera butiker. Gratis trådlöst internet i allmänna utrymmen. Mycket fridfulla omgivningar. Eftersom hotellområdet är stort kan avståndet till stranden variera med 0-200 meter beroende på var du bor. Lokal trafik.

 

 

Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest