Välkommen till Utland Invest > Mallorca > INFORMATION > Mallorca
Search
× Search
den 13 juni 2024

Mallorca


Mallorca är känd som “Medelhavets Lady” och erbjuder allt som en besökare kan drömma om. Mallorcas underbara klimat, vackra natur såväl som dess kosmopolitiska atmosfär gör det till en privilegierad semesterort med ett kulturellt utbud som kan jämföras med många av Europas huvudstäder. På Mallorca finner du avkoppling, inspiration, kultur och nöjen.

Mallorca är den största av öarna i Balearerna belägen i Medelhavet vid Spaniens östkust. Ön besöks av alla från medlemmar av den internationella jetset till de olika kungafamiljerna. Semesterön Mallorca har lockat besökare i flera tusen år. Romarna grundade staden Palma, men de var inte ensamma om att bli förförda av öns skönhet. Fenicier, greker, kartager, vandaler och araber har alla haft del i Mallorcas historieskrivning.

Ön är ca 100 km från öst till väst och 75 km från norr till söder. Det är en ö med stora kontraster. Den stora bergskedjan, Serra de Tramuntana, sträcker sig längs den nordvästra kusten och bildar i mitten den 1445 meter höga Puig Major. En mjukare kedja, Serra de Lievant, bildar den sydöstra kustlinjens, dess högsta topp Saint Salvador är 510 meter. Mellan dessa två ligger Es Pla, en alldeles platt jordbruksbyggd.

Mallorca är ett paradis för shopping med allt från stormarknader till butiker med lokalt hantverk och trendiga designers butiker. Mallorca är känt för sin lokalt producerade keramik och porslin, broderi och korgarbeten. Ett trevligt sätt att tillbringa en förmiddag är att besöka en av de lokala marknaderna. Mallorca är också känt för sin produktion av pärlor med hög kvalitet.

Det finns inte bara ett Mallorca. Ön har många ansikten - bergen i nordväst, det gröna, det flacka i den centrala delen, kusten och sanden. På Mallorca är alltid havet nära, det vackra blå Medelhavet syns från de flesta platser på ön. 

Södra delen av Mallorca är mycket populär. Utöver huvudstaden Palma är i synnerhet den sydvästra delen starkt efterfrågad av utlänningar. Här finns exklusiva villor och bostadsområden med kvaliteter som är sällsynta och överstiger det mesta. Den sydöstra delen är mindre befolkad och utanför städerna Campos och Santanyi finner man en lugn och en idyllisk atmosfär, medan man fortfarande är mycket nära spektakulära stränder som Es Trenc.

Östra delen av ön är betydligt lugnare och är berömd för dess hundratals dolda små vikar, många av dem orörda och oförstörda. En mjukare bergskedja, Serra de Lievant, bildar den sydöstra kustlinjens, dess högsta topp (Saint Salvador) är bara 510 meter. Här finner du lugn och ro och Medelhavets skönhet, vita sandstränder och turkos vatten. Det är också en populär destination för vattensportsvänner från hela Europa. Det finns små fiskelägen som ligger längs hela kusten, där alla har anknytning till Manacor, den största staden i öst. Tack vare den nya vägen är Palma också lättillgänglig från detta område.

I den norra delen förtjänar städerna Pollensa och Arta ett speciellt omnämnande. Båda är konstnärstäder med fantastisk arkitektur och med internationell flärd. Mellan dessa två städer finns de största bukterna i regionen, Cala Pollensa och Cala Alcudia, som avslutas i städer med samma namn. Tillsammans med Palma är dessa de huvudsakliga historiska städerna på Mallorca. Mellan dessa två vikar ligger den vackra stranden Can Picafort, som sträcker sig flera miles och är mycket inbjudande under hela året för de som älskar vattensporter eller helt enkelt bara att gå på stranden.

Den västra delen av ön, med dess berg och små romantiska byar, sträcker sig från den berömda Cap Formentor, längst upp i norr, till bukten vid Andratx i söder. Den stora bergskedjan, Serra de Tramuntana, sträcker sig längs den nordvästra kusten och bildar i mitten den 1445 meter höga Puig Major. I väster och nordväst stupar Tramuntabergens klippor rakt ned i havet.

Soller, Port de Soller, Deiá, och Valldemossa är underbara platser och helt unika. Med dess historia och internationella invånare är västra delen där européer bosatte sig på ön omkring 1900. Bland dessa första invånare fanns många medlemmar av aristokratin och konstnärer. I dag har dessa byar fortfarande en global karaktär, som har lett till att de bästa hotellen och restaurangerna på ön också har lokaliserat sig här.

Den centrala delen av ön Es Pla, en alldeles platt jordbruksbyggd. Detta är det perfekta läget för de som vill ha ett idylliskt lantligt liv. Mellan mandelträden och olivdungarna finns det många lantgårdar, vackra fincas och romantiska byar som slumrar i medelhavssolen. Klockan tycks röra sig saktare och Mallorcas livsstil kan upplevas här i dess mest ursprungliga form.

 

 

 

Link Read More

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
och ta del av erbjudanden.

Link Read More

Mötesplats

För bostad, bosättning

och bolag utomlands.

Link Read More

Intresseanmälan

Sänd intresseanmälan
och ange dina önskemål.

AnvändarvillkorSekretesspolicy© 2024 Utland Invest